BIOTERAPIJA

 Metoda Zdenka Domančića

BioenergijaMetodaBolezniTerapijaPogosta vprašanjaKontakt in termini

BIOENERGIJA

Bioenergija, na Kitajskem imenovana Chi, v Indiji Prana, na zahodu bioplazma, energetsko polje itd., je življenjska energija, temelj, brez katerega ne bi bilo življenja. Vsa živa bitja se neprestano oskrbujejo s to energijo, ki prihaja iz vesolja in iz zemlje.

Izraz izvira iz grških besed bios (življenje) in enérgeia (dejavnost, delovanje); pomeni torej življenjska energija - bioenergija. Ta energija je hkrati tudi življenjska osnova, pogoj in edina možnost človekovega obstoja in delovanja. Vse dokler svobodno kroži v organizmu, ohranja telesno uravnoteženost in zdravje. Višek ali pomanjkanje bioenergije podira skladnost energijskega telesa, kar je predpogoj za nastanek različnih bolezni. Ko imamo te energije manj, se slabo počutimo, ko je imamo še manj, zbolimo.

Zdravljenje z bioenergijo ali polaganje rok je ena najstarejših metod zdravljenja in jo že tisočletja uporabljajo povsod po svetu. V hebrejskih mističnih spisih Kabale to energijo opisujejo kot astralno svetlobo, skozi celotno zgodovino krščanstva pa so jo v obliki avreole (svetlečega sija) umetniško upodabljali okoli glave angelov in svetnikov.


www.bioterapia.si